<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Има такъв на...

Култовата Мика Зайкова се завърна на парламентарната сцена (видео)

21 Юли 2021
0 11360

Култовата Мика Зайкова се завърна на парламентарната сцена, за да открие тържествено 46-тото Народно събрание. Най-възрастният депутат е отново представител на “Има такъв народ”. С неподправеното си чувство за хумор, тя успя да развесели всички в залата на Парламента, но и да направи важни призиви.

Депутатите от 46-ото Народно събрание се заклеха (видео)

Речта на Мика Зайкова

В началото Зайкова леко се затрудни с гласуването с карта. Последва речта й, в която тя призова за единство и работа за “сбъдване на мечтата на България”. Не пропусна да призове за усмивки и добро настроение народните избраници по време на първия им работен ден.

Култовата Мика Зайкова се завърна на парламентарната сцена

Тя изброи три основни извода от изборите:

1. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна.

2. Второто важно нещо, което суверенът каза е, че не дава мнозинство на нито една от партиите, тоест каза ни – работете заедно, за да осъществите мечтата на България. А мечтите трябва да се сбъдват, дами и господа.

3. Третото важно нещо, което народът ни каза, с по-ниската избирателна активност – да, изборите са демократична процедура, те се прилагат, ама не ги ли прилагаме много често. Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем на работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно. 

Други интересни моменти от деня

В началото на клетвата всички депутати станаха на крака с едно изключение – лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той упорито си водеше записки. Стана известно време по-късно и се закле прав, както подобава.

По време на откриването на Народното събрание Мика Зайкова за малко да пропусне да отдели време за химна. За щастие й напомниха и в крайна сметка депутатите го изслушаха преди да се стигне до речите на партийните лидери.

След речта на представителя на ГЕРБ Десислава Атанасова Зайкова си позволи да изкоментира, че е очаквала реч с обещания и перспективи. А не критики към служебното правителство и анализ на политиката на “Има такъв народ”.

Тя се пошегува и с Мая Манолова, представяйки нейната коалиция като “партия с ново хубаво име”.

Тошко Йорданов от “Има такъв народ” пък сбърка името на президента – вместо към Румен Радев, той се обърна към Георги Първанов.

Призивът на Мика Зайкова

Мика Зайкова завърши речта си с важен призив – “Дами и господа, работете заедно за мечтата на България”! Дано народните избраници го помнят поне до следващите избори, когато и да са те.

Култовата Мика Зайкова се завърна на парламентарната сцена Мика Зайкова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции