<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123739" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кантард...

Кунчев: Отпадането на епидемичната обстановка в края на месеца крие рискове (видео)

26 Март 2022
0 370

Отпадането на епидемичната обстановка в края на месеца крие рискове. Това обяви държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред NOVA.

Покачващата се заболеваемост в западно-европейските държави не бива да се пренебрегва. Затова доц. Кунчев предлага извънредната епидемична обстановка у нас да бъде удължена до 15 май.

Държавата опитва да съживи ваксинацията срещу Covid-19

Сред предложенията му е и премахването на зеления сертификат за влизане в страната с цел свободно движение на хората и по-добър туристически сезон.

Кунчев: Отпадането на епидемичната обстановка в края на месеца крие рискове (видео)

„Предложението на експертите и по-скоро моето лично беше тя да бъде удължена до 15 май с оглед не толкова на някаква тежка ситуация. Напротив – засега тенденцията за спад, слава Богу, продължава, а по-скоро с оглед на някои данни от няколко западно-европейски страни, където спадът спря и дори започна по-съществено покачване на броя на случаите”, заяви Кунчев.

Акад. Богдан Петрунов: Може да дойде нова вълна на епидемията от Covid-19 (видео)

Според проф. Радка Аргирова отпадането на извънредната епидемична обстановка би довело до премахването на безплатните тестове за Cоvid-19, което би се отразило върху отчитането на заболелите.

За последното денонощие в страната са регистрирани 1333 новозаразени. Това са 9,4% от направените 14 197 теста.

А поставените ваксини за същия период са 1946.

Кунчев: Отпадането на епидемичната обстановка в края на месеца крие рискове

Източник и видео: NOVA, БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции