<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132460" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на "Рос...

Лавров за затварянето на въздушното ни пространство: Скандално и безпрецедентно

06 Юни 2022
0 606

Сергей Лавров определи затварянето на въздушното пространство от България, Северна Македония и Черна кора като безпрецедентен и скандален акт. Заради забраната Лавров беше принуден да отмени визитата си в Сърбия.

С нота от 1 юни 2022 г. Министерството на външните работи на България реши да не предостави дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия.

„Решението е в съответствие със санкционните режими на Европейския съюз срещу Русия. В допълнение Лавров е включен в списъка с физически и юридически лица, обект на ограничителни мерки на ЕС“, се посочва още в съобщението.

Лавров за затварянето на въздушното ни пространство: Скандално и безпрецедентно

Междувременно директорът на държавната компания за космически полети на Русия Дмитрий Рогозин публикува в Twitter заплаха, че ракетата Сармат “няма да иска съгласие за полет от страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорци, които предадоха общата ни история.”

Шефът на “Роскосмос” заплаши България с ядрена ракета

По-рано през деня Кремъл определи затварянето на пространството като „враждебен акт“. Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че подобни действия създават проблеми за разработването на график за дипломатически срещи на високо ниво.

Лавров за затварянето на въздушното ни пространство: Скандално и безпрецедентно

Източник: bTV

Видео: Bloomberg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции