<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154885" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте новата ...

Ледената пързалка в Сливен е възложена на фирма със запор от НАП без конкурс

13 Декември 2022
0 329

Ледената пързалка в Сливен е възложена на фирма със запор от НАП без конкурс. Дружеството ще печели от сливенската ледена пързалка. Частната фирма е избрана от общината чрез директно възлагане през вратичка в Закона за обществените поръчки. Договорът, сключен от общината до февруари месец възлиза на 29 999 лв. без ДДС.

През август община Сливен обяви обществена поръчка на стойност 69 990 лв. за наем и монтиране на мобилна външна ледена пързалка за периода декември 2022 г. – февруари 2023 г. На конкурса се яви само един кандидат – фирмата “Тийм Груп България” ЕООД. Тя обаче бе отстранена от общинската комисия поради несъответсвия на техническите изисквания, необходими за качественото и навременно изпълнение на поручката. След това общината прекрати процедурата и пусна нова идентична обществена поръчка. Резултатът не бе различен, с което процедурата е прекратена за втори път на 8-ми септември.

Кирил Петков: Отпуснати са 182 млн. лв. за правителствен комплекс без обществена поръчка (видео)

Почти седмица по-късно договорът е възложен на същата фирма за половината от прогнозирана цена

6 дни по-късно, на 14 септември е подписан договор между община Сливен и същото дружество. На запитване на СЕГА до общината е отговорено, че фирмата е избрана по реда на директното възлагане според Закона за обществените поръчки. Законът гласи, че при доставки и услуги на прогнозирана стойност под 30 000 лв. възложителите могат директно да избират изпълнителя. Така договорът за ледената пързалка между “Тийм Груп България” ЕООД и община Сливен изведнъж придобива прогнозирана стойност на точно 29 999 лв. без ДДС или 35 998,80 лв. с ДДС.

Срещу тази сума дружеството трябва да достави, монтира и отдаде под наем мобилна ледена пързалка с размер от 600 кв. м. в упоменатия период. Изпълнителят трябва да обезпечи и техническото обслужване на пързалката, както и да следи за оптималното и безопасно функциониране на съоръжението. Ползването на пързалката е безплатни за всички, които притежават кънки за лед. Наемът на такива струва 8 лв. Таксата за кънките е 35 лв. при 5 посещения и 60 лв. при 10 посещения. Тези приходи остават за фирмата, тъй като оборудването е частна собственост. Това посочват от общината.

КЗК върна обществена поръчка на МОН заради фирма с руско участие

Ледената пързалка в Сливен е възложена на фирма със запор от НАП без конкурс
iStock
Фирмите на Ивайло Иванов са със запорирани капитали от НАП поради публичните му задължения

“Тийм Груп България” ЕООД е регистрирана в Стара Загора с предмет на дейност: Международна н спедиторска дейност; покупка на стоки или други вещи с цел продажба; превозна, хотелиерска, туристическа, рекламна дейност и др. Върху капитала на дружеството от 7 лв. е наложен запор от Националната агенция за приходите (НАП). За това предава СЕГА.

Причината за това са публичните задължения на едноличния собственик Ивайло Иванов. Той притежава и втора фирма – “Фъни Ленд”. Тя също е със запор от НАП. Обезпечителните мерки са наложени на 7 ноември, два месеца след възлагането на обществената поръчка за ледената пързалка в Сливен.

Ледената пързалка в Сливен е възложена на фирма със запор от НАП без конкурс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции