<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убит от семей...

LEGO пуска серия, посветена на LGBT-общността и я озаглави “Всички са страхотни”(видео)

21 Май 2021
0 1624

Компанията за детски конструктори LEGO пусна серия фигурки, посветена на LGBTQIA+ общността и я озаглави “Всички са страхотни”, съобщава TheGuardian.

Базираната в Дания любима марка играчки за малки и пораснали деца избра слогана “Всички са страхотни” – препратка към познатия рефрен “Всичко е страхотно” от филма The LEGO Movie.

LEGO пуска серия, посветена на LGBT-общността и я озаглави &#8220;Всички са страхотни&#8221;(видео)

Цветовете на ивиците са подбрани да отразяват оригиналното знаме на дъгата, заедно с бледосиньо, бяло и розово, представляващи транс общността, и черно и кафяво, за да признаят разнообразието от тонове на кожата и фона в общността LGBTQIA+.

Всяка от фигурките е полово неутрална, с изключение на една. Това е с цел да се изразят индивидуалностите, “без да се подчертава полова идентичност, като същевременно останат двусмислени”.

LEGO пуска серия, посветена на LGBT-общността и я озаглави &#8220;Всички са страхотни&#8221;(видео)

Изключението представлява лилава фигурка с дълги букли коси, която според дизайнера Матю Аштън символизира „всички страхотни царици“.

LEGO пуска серия, посветена на LGBT-общността и я озаглави &#8220;Всички са страхотни&#8221;(видео)

Аштън признава, че първоначално е изработил модела за собствено удоволствие, но впоследствие комплектът привлякъл вниманието и на други членове на екипа на компанията.

“Така, че си помислих, може би си струва да го споделим с хората”, допълва Аштън.

LEGO пусна двата апартамента от “Приятели” в комплект от над 2000 части (видео и снимки)

Друга LGBTQIA+ репрезентация на компанията LEGO е мъничко знаме с цветовете на дъгата, украсяващо макет на площад “Трафалгар” в Лондон, продаван отделно, за да бъде “населен” с предпочитаните от клиента фигурки.

Съпрузи построиха огромен макет от 400 хиляди тухлички Лего за шест седмици (снимки)

Комплектът фигурки се очаква да бъде пуснат в продажба на 1 юни за отбелязване началото на месеца на Прайда по света, но някои верни почитатели на марката ще се сдобият с екземпляр и по-рано.

Източник: TheGuardian

Видео: YouTube/LEGO

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции