<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127027" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия настоя ...

Лидери на ЕС се събират в София

25 Април 2022
0 515

Лидери на ЕС се събират в София във вторник, предава bTV.

Целта на срещата е да обсъдят стъпките към засилване на регионалното сътрудничество и интеграцията в ЕС.

Форумът „ЕС среща Балканите“

Западните Балкани като гарант за устойчивост към възникващи рискове и заплахи, са основна тема на срещата. Тя ще се състои в “София Хотел Балкан” във вторник, 26.04. от 10.00 ч. Организатори са партията АЛДЕ, с подкрепата на Европейския либерален форум и Атлантическият клуб в България.

В събитието ще вземат участие

Специални гости на събитието ще бъдат еврокомисарят по съседството разширяването Оливер Вархей и Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и върховен представител (2014-2019 г.) на ЕС по външните работи и политиката на сигурност.

Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ в Киев

За събитието в София ще пристигне и външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

Предвижда се министрите на външните работи на Турция, Република Северна Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина да дискутират ползите от интеграцията в първия панел на форума.

Кирил Петков: Тръгваме за Киев в сряда (видео)

Очаква се участниците в събитието да бъдат приветствани със специални обръщения от генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, председателят на Европейския парламент Роберта Мецола, министърът на външните работи на Република България Теодора Генчовска и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.

Сътрудничество между ЕС и НАТО в контекста на войната в Украйна

Участниците в последващите дискусии ще се фокусират върху въпроса за сътрудничеството между НАТО и ЕС в контекста на войната в Украйна. Акцент ще бъде и дезинформацията във връзка с кризата, отбелязват от организаторите.

Лидери на ЕС се събират в София

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции