<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще паднат ли ...

Лимит за основни храни, бой с точилка и камъни за олио в Германия

31 Март 2022
0 1235

Лимит за основни храни, бой с точилка и камъни за олио в Германия. Случаят е от магазин в южната част на страната, предава bTV.

Лимитите са наложени заради повишеното търсене на хранителни продукти като брашно, олио и захар. Те се налагат и като превантивна мярка против спекулата и презапасяването.

Европейски държави въведоха лимити за купуване на олио и брашно (видео)

Войната в Украйна е основен фактор в създалата се ситуация и защото значителна част от вноса на безценната течност е именно оттам.

Лимит за основни храни, бой с точилка и камъни за олио в Германия
Pixels/Peter Fazekas

Друга подобна стока е брашното – една от веригите магазини ограничава купуването му до четири пакета на клиент. Инфлацията в Германия достигна рекордни стойности за март, като само за последната година цените на хранителните продукти са се вдигнали с 6%.

Защо бутилка олио в магазин в Ямбол струва 8,40 лева?

Във Великобритания все още няма липсващи продукти по рафтовете на магазините, но войната в Украйна влияе на пазара по косвен път. Цената на торовете за земеделието е скочила от 200 паунда на 1000 паунда за тон тор.

Мними търговци предлагат евтино олио в социалните мрежи, потърпевшите са десетки (видео)

В Италия празни рафтове има почти навсякъде. По супермаркетите са изчерпани олиото, брашното, макаронените изделия и пастата. Към момента няма намеса на правителството в ограничаване на покупките, но много магазини наложиха лимити за пазаруване.

Консумацията на олио с произход Украйна е 65% от общото потребление в цяла Италия. Много от производителите на паста ползват само украинсйа твърда пшеница.

Лимит за основни храни, бой с точилка и камъни за олио в Германия

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции