<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков: По-до...

Лондон има амбициозен план срещу руските олигарси

22 Септември 2022
0 151

Лондон има амбициозен план срещу руските олигарси.

Домове, придобити с “мръсни пари” в най-богатите квартали на града, могат да бъдат конфискувани и превръщани в достъпни места за жилищно настаняване. Това предвиждат планове спрямо олигарсите в кметството на британската столица.

Броят на имотите в Лондон, регистрирани на собственици от Русия и остров Джърси, се е увеличил съответно с 1 200% и 300% от 2010 година насам.

Лондон има амбициозен план срещу руските олигарси
Снимка: iStock

Руските олигарси са загубили 60 милиарда долара от началото на войната

Руснаци, обвинявани в корупция или връзки с Кремъл, са закупили имоти на стойност около 430 милиона паунда в централен Лондон след 2016 година, според данни на “Трансперънси интернешънъл”.

Проучва се възможността за въвеждане на задължителни поръчки за покупки в крайни случаи, когато се установи, че имотите не се използват за заявената цел.

Планът обаче е изправен пред много пречки, включително липсата на прозрачност по отношение на собствеността върху имотите и липсата на проверки за регистрацията на компаниите.

Източник: Dir.bg

Лондон има амбициозен план срещу руските олигарси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции