<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122599" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рамазан Кади...

Макрон досущ като Зеленски – с джински и военен суичър

18 Март 2022
0 630

Макрон досущ като Зеленски – с джински и военен суичър. За новия стайлинг на френския президент пише Булевард България.

“Хората не могат да си представят какво е напрежението на тази служба, особенo в последните дни”. Този коментар стои под колекция от снимки в Instagram-профила на Соазиг дьо ла Моасониер, 40-годишната официална фотографка на френския президент. Тя го придружава навсякъде и го снима без каквито и да е протоколни преструвки. 

Макрон е в Елисейския дворец с колегите си. Но вместо с костюм и вратовръзка той е облечен с джинси и суетшърт с качулка. Горнището му е подбрано неслучайно – на него се вижда емблемата на CPA-10 – елитния въздушно-десантен отряд на ВВС на Франция. Той е предназначен за изпълнение на специални антитерористични, освободителни или евакуационни операции. 

Президентът на Франция, който обикновено е в безупречна форма, изглежда уморен. Но демонстрира, че продължава да работи в разгара на военната криза в Украйна. Снимките са направени в неделя, 13 март. 

На въпроса към Дьо ла Моасониер дали Макрон е одобрил предварително снимките, които тя споделя в Instagram, фотографката отговаря: “Мога да публикувам всичко, което искам, когато го поискам“. 

За последните седмици Макрон е провел десетки разговори с правителствени и държавни ръководители от цял свят – включително с Владимир Путин и Володимир Зеленски. 

Докато се опитва да помогне за прекратяването на огъня в Украйна, Макрон всъщност се готви за не по-маловажна битка – президентските избори на 10 април във Франция. 

“Мнозина критикуват, но колко биха издържали дори 1/4 от това, което се случва на политиците, и то не само на президента”, “За няколко седмици сякаш е преживял 10 години”, “Страхотни снимки – провокират усещане за спешност, същина, служба, да бъдеш на линия ден и нощ, да забравиш протокола и да се изправиш срещу историческо цунами”, пишат коментиращите под фотогалерията. 

Макрон досущ като Зеленски - с джински и военен суичър

“Абсолютно му е нужен масаж на лицето и хубава маска, но най-вече една нощ на спокоен сън”, шегува се една от потребителките в Instagram, а друг човек посочва, че точно така изглеждат връстниците на Макрон, когато са си у дома. 

44-годишният Еманюел Макрон със сигурност е намерил вдъхновение за стила си сред един от “наборите” си – Володимир Зеленски

От началото на войната украинският президент носи винаги тъмнозелено спортно горнище, широки панталони и тениска с герба на Украйна. 

“Поне френският лидер Еманюел Макрон вече е оценил милитаристичният стил на колегата си и е започнал да го копира”, коментират украинските медии, а потребители коментират “Откривате ли десет разлики?”.

Макрон досущ като Зеленски - с джински и военен суичър

Зеленски бе аплодиран на крака от канадския парламент в продължение на три минути (видео)

Местните хора веднага са забелязали приликите между визията на двамата държавни глави. От облеклото до наболата брада, която Макрон е решил да пусне подобно на Зеленски. 

“Явно в политиката се ражда тренд за нормални и удобни дрехи, а не костюми и вратовръзки”. 

Соазиг дьо ла Моасониер следва Макрон навсякъде още от 2016 г., когато той създава движнението “En Marche”. Нейно произведение е официалният му портрет като кандидат-президент. 

Често го показва в много близък кадър, на който се виждат всички детайли от лицето или ръцете му. Една от галериите, които тя публикува показваше как Макрон провежда “международен разговор” по телефона и се държи за главата. Това е показателно за блокадата на преговорите и невъзможността да се постигне компромис във взривоопасна ситуация. 

Дьо ла Моасониер не е единственият фотограф в Елисейския дворец, но снимките ѝ винаги са получавали особено високи оценки заради умението ѝ да превръща в изкуство образите от политическото всекидневие и да играе със светлината в композицията. 

Фотографиите ѝ на Макрон – не само публично споделените, но всички нейни снимки – ще бъдат предадени на Националните архиви на Франция. 

Макрон досущ като Зеленски – с джински и военен суичър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции