<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171691" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В неделя мест...

Макрон крие “луксозния” си часовник по време на интервю (видео)

25 Март 2023
1 898

Макрон крие “луксозния” си часовник по време на интервю, пише NewsWeek.

Видеозапис на френския президент, който изглежда сваля ръчен часовник по време на интервю по френска телевизия, беше споделен в мрежата. Заедно с твърдения, че „луксозният“ артикул струва 80 000 евро.

Националната стачка във Франция остави бензиностанции без горива (видео)

Клипът стана вайръл на фона на продължаващите масови протести срещу пенсионната реформа. При тях бяха арестувани над 450 демонстранти в Париж и на други места в четвъртък, с повече от 300 протестни събития, привлекли най-малко един милион души в цялата страна.

Макрон крие &#8220;луксозния&#8221; си часовник по време на интервю (видео)

Те дойдоха в отговор на решението на правителството на Макрон да използва специални конституционни правомощия, за да избегне гласуването в парламента на законопроекта, който ще повиши минималната възраст за пенсиониране от 62 на 64 години.

Протестите привлякоха вниманието на пресата и коментаторите в социалните мрежи по целия свят. Те доведоха до вълна от миймове, изразяване на подкрепа и, неизбежно, известна дезинформация.

В петък кратък клип от френска телевизионна новинарска програма, показващ как френският президент се опитва тайно да свали ръчния си часовник, получи милиони гледания в Twitter, Telegram, Reddit и TikTok.

„Докато Макрон иска жертви от френския народ, осъзнава, че носи часовник на стойност 80 000 евро. И като магьосник го кара да изчезне под масата. Недостойно”. Това се казва в туит с 216 000 гледания.

„По средата на изявата си по телевизията Макрон осъзна, че носи часовник на стойност 80 000 евро. Така че бързо реши да го свали, без никой да забележи“, се посочва в друга публикация с 668 000 гледания.

Newsweek Disinformation Watch не разполага с надеждни доказателства в подкрепа на твърдението, че часовникът на Макрон струва толкова.

Макрон крие луксозния си часовник по време на интервю

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi

    27 Март 2023

    Доста медии писаха, че това не е истина. Часовникът струва около 2000 евро и го свалил, защото е смущавал звука към микрофона.

Реакции