<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151572" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изчезналият ...

Малкият Сашко е намерен на 18 км от мястото, където е бил видян последно (видео)

19 Ноември 2022
0 3135

Малкият Сашко от Перник е бил намерен в 14:27 от доброволчески отряд планеристи в храсти до паметник на 4 км южно от гр. Радомир. Той е открит на 18 км от мястото, където е бил видял последно.

Александър е приет след 15 ч. в УМБАЛСМ “Пирогов” в добро състояние. Правят му се изследвания, Баща му е с него. В района има засилено полицейско присъствие.

Изчезналият Сашко от Перник е открит

Няма информация Сашко да е бил отвлечен или държан против волята си

На брифинг в МВР бе съобщено, че сутринта доброволците са се организирали съвместно с МВР и са направили нова възстановка на местата, които трябва да бъдат обходени.

“Господ ни помогна да намерим детето живо и здраво”, сподели участник в издирването.

Директорът на полицията в Перник сподели, че в нощта на изчезването на детето е сформиран щаб. “Специализираната акция щеше да продължи до намирането на детето. Искам това да е ясно”, подчерта той. “Спрямо информацията, която имахме, подходихме много професионално. Районът е изключително труднодостъпен. Това е планина. Потърсихме съдействието на хора планинари, хора специалисти, членове на делтапланеристки клуб.”

Все още не е ясно как Александър е изчезнал и се е озовал в планината. “Има изнесена информация в едно дообразувано съдебно производство. Не мога да разкрия повече информация”, каза директорът на полицията в Перник. “Знаехме, че детето може да издържи и дни в планината. Разговаряхме със специалисти, които познават въпросното състояние (аутизъм). Тези деца са мобилни поради хиперактивност.”

Няма информация някой да е приютил детето или да го е държал против волята му.

Планеристите, намерили Александър: “Поиска вода и ние му дадохме.”

Намирането на Александър Цветанов-младши е плод на много колективни действия както на полицаи, така и на доброволци, заявиха на брифинга на МВР. Планинарите споделиха, че детето се е борило. В района има над 20 дерета.

“Не мога да повярвам, че детето е оцеляло само на това място в продължение на 9 дни. Повече от седмица без храна и вода. Никой не иска пари. Никой не е излязъл за парите. Ние сме тук от първата нощ.”, заявиха те.

“Поиска вода и ние му дадохме. Той се е изгубил, след което в опит да достигне населено място, се е отдалечил много.”

Групата доброволци нарече планеристите “хора с големи сърца”. Макар Александър Цветанов-младши да бе намерен по-малко от 24 ч. след обявяването на парична награда на стойност 100 000 лв, доброволците заявиха, че “не парите са важни, а сърцето”!

Награда от 100 000 лева бе обявена за намирането на Сашко от Перник (видео)

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев каза пред bTV: “Знам, че детето е намерено в много труднодостъпна местност”. Той сподели, че стотици служители на МВР и хиляди доброволци са търсили детето. Той завърши изявлението си с “Радвам се, че сагата приключи така, както се надявахме и вярвахме всички.”

Видео: Facebook, Новините на НОВА

Малкият Сашко е намерен на 18 км от мястото, където е бил видян последно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции