<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отстраниха о...

Мантинелите на АМ “Тракия” са счупени на 134 места, на всеки 3 км шофьорите са застрашени

19 Април 2022
0 170

Мантинелите на АМ “Тракия” са счупени на 134 места. На магистралата между София и Бургас на всеки 3 км дебне смъртоносен риск за шофьорите, пише NOVA по данни на Европейския център за транспортни политики.

45 такива пробойни в предпазните огради има на пътя за Гърция АМ “Струма”, на “Марица” – 16 и 18 на АМ “Хемус” между София и Ябланица.

Тир “прелетя” през мантинелите на АМ “Тракия” и се обърна в насрещното (видео и снимки)

“Ограничителните системи за пътищата, или по-познати като мантинели, са изчислени да поемат определен удар и да помогнат за запазване живота и здравето на гражданите. Когато една мантинела е повредена, тя не може да работи по предназначение. Недопустимо е да остават неремонтирани, защото са по-опасни и не са във вид, в който могат да изпълняват функцията си, когато водач допусне грешка”, заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Мантинелите на АМ &#8220;Тракия&#8221; са счупени на 134 места, на всеки 3 км шофьорите са застрашени

Тя поясни още, че заради нарушената цялост на съоръженията, освен че не могат да поемат нов удар, за който са пригодени, създават и опасност за движението по пътищата.

Мантинелите на АМ “Тракия” са счупени на 134 места, на всеки 3 км шофьорите са застрашени

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции