<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117497" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин е по...

Марк Зукърбърг открива филиал на Meta в Гърция

03 Февруари 2022
0 496

Марк Зукърбърг открива филиал на Meta в Гърция, пише Булевард България.

Компанията-майка на Facebook – Meta – е в напреднала фаза на преговори за създаването на гръцки филиал. Под неговата шапка ще бъдат прехвърлени международните дейности. Те в момента се осъществяват от компанията на Марк Зукърбърг в други държави.

В напреднал етап са и дискусиите за придобиването на Accusonus. Това е гръцка стартъп компания, която разработва софтуер за музикално производство и изпълнение, както и за поправка на аудиосистеми.

Местното издание Kathimerini съобщава, че Meta Platforms ще придобие 100% от Accusonus от нейните основатели и акционери Александрос Цилфидис, Елиас Кокинис и Майкъл Цанес, както и от другия ѝ акционер Big Pi Ventures. Той е съоснован от Марко Веремис и стойността му е между 70 и 100 млн. евро.

Очаква се споразумението да бъде подписано в петък – след няколкомесечни преговори. Официалното обявяване най-вероятно ще е в началото на следващата седмица.

Meta ще продължи дейността на Accusonus в Гърция, и по-специално в Атина и Патра, където са основните офиси на компанията. Нейната централа е базирана в Лексингтън, Масачузетс (САЩ).

Марк Зукърбърг открива филиал на Метавселената в Гърция

Марк Зукърбърг научи, че вече има друга компания на име Meta

Зукърбърг ще инвестира и в по-нататъшното развитие на компанията, така че тя да предоставя аудио решенията, необходими засвета на виртуалната реалност,разработена от американския технологичен гигант. Това ще гарантира, че гръцкият стартъп ще се превърне във важен „глобален гръбнак на метавселената“, пише Kathimerini.

Терминът “метавселена” е съчетаването на реалност и 3D виртуални светове с акцент върху социалната връзка. Именно заради тази стратегия Facebook смени името си в края на 2021 г.

Още през септември ръководителите на Meta Platforms са влезли в контакт с гръцкото правителство, за да оценят перспективата за създаване на дъщерно дружество в Гърция и прехвърляне на значителен брой служители от други части на света в страната. Разговорите с правителствените служители са били ръководени от Алексис Пателис – началник на финансовия кабинет на министър-председателя Кириакос Мицотакис.

Дискусиите са включвали подробни презентации на данъчната и трудовата рамка в Гърция, както и на застрахователното покритие, обезщетенията и стимулите, които вече са въведени, за да привлекат чуждестранни служители и компании.

Успехът на Гърция в привличането на инвестиции от страна на технологични гиганти като Microsoft, Amazon Web Services и Digital Realty (които придобиха гръцката компания Lamda Hellix), е изиграла решаваща роля за решенията на Meta.

Марк Зукърбърг открива филиал на Метавселената в Гърция

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции