<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151211" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Tesla полудя и з...

Мъск ще търси нов лидер на Twitter

17 Ноември 2022
1 53

Новият собственик на Twitter Илон Мъск иска да “намали” работното си време в компанията и да намери нов лидер, който да управлява. Според него тази седмица се очаква организационното преструктуриране там да приключи.

“След придобиването е необходим първоначален подем на дейността, за да се реорганизира компанията. Но след това очаквам да намаля прекараното от мен време в Twitter”, каза той пред съда в Делауърд.

Илон Мъск уволни показно дългогодишен инженер в Twitter

В сряда започна съдебният процес по обвинената от акционера на Tesla Ричард Торнета, че заплатата на Мъск от 56 млрд. долара е давана на база лесни за постигане цели и инвеститорите са били подведени.

Мъск ще търси нов лидер на Twitter
Twitter

Торнета обвинява Мъск, че е използвал влиянието си над борда на директорите, за да наложи заплатата си. А дори не работи на пълен работен ден. По време на изслушването Мъск заяви, че той не е искал да бъде главен изпълнителен директор на Tesla или на която и да било компания.

Започна ли “голямото преселение” от Twitter?

Бъркотията Twitter

Милиардерът се забърка в пълен хаос и нищо чудно, че има намерение да намери нов лидер на социалната мрежа. По-рано този месец той бе принуден на купи Twitter за 44 милиарда, след като в началото на година се закани да го направи, но впоследствие се отказа. Тогава от компанията се обърнаха към съда, за да накарат Мъск да спази сделката.

Мъск ще търси нов лидер на Twitter
iStock

Той съкрати половината служители на компанията. А останалите уведоми, че трябва да решат дали искат да останат или не, защото ги чакат дълги часове и много работа.

Мъск моли съкратените служители на Twitter да се върнат в компанията

“Това ще означава да се работи дълго време с висока интензивност. Само изключителни резултати ще представляват положителна оценка”, обясни той.

Множество бизнеси си тръгват от платформата, а потребителите се насочват към алтернативи.

Мъск ще търси нов лидер на Twitter. Мъск ще търси нов лидер на Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции