<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108990" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избирател гл...

Масово бягство от затвор в Конго, има убит надзирател

22 Ноември 2021
0 507

Затворници избягаха масово от претъпкан стар затвор в западната част на Демократична република Конго, съобщиха официални лица, като се съобщава за най-малко един убит надзирател.

Жена влезе с автомобила си в училищен двор в Перник (видео)

Масово бягство от затвор в Конго, има убит полицай

Двама въоръжени мъже са пристигнали на входа на затвора в Матади, подчинили са охраната и са отворили главната порта, което е позволило на голям брой затворници да избягат, съобщи заместник-директорът на затвора Аполония Лондо пред местни медии.

Междувременно комисар Жан-Пиер Нзолани заяви, че полицейски служители в околностите на затвора са станали свидетели на бягство на затворници през пробив в стените.

„Те (полицаите) стреляха във въздуха, но повече от 300 души се насочиха към тях, грабнаха им оръжията и убиха един полицай“, каза Нзолани.

Друг полицай е бил прострелян и тежко ранен, допълва той.

„Дали това е вътрешна работа, заговор, подготвян от дълго време? Опитваме се да разберем това“, добави комисарят.

Лондо заяви, че в събота сутринта в затвора са се намирали 737 затворници, но в момента тече преброяване на останалите, за да се установи колко от тях са избягали.

Централният затвор в Матади, главния град на провинция Конго, е построен през 1939 г. и предназначен да побира 150 затворници.

Във видеото можете да гледате материал, посветен на друго масово бягство на затворници в Конго – тогава избягаха 900 души.

Източник: Дебати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции