<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113460" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Кунчев: Б...

Математик: При настъпващата Covid вълна ще се наложи пълен локдаун (видео)

31 Декември 2021
0 579

“В началото сме на нова вълна на Омикрон. Твърденията, че заразените с този вариант боледуват 70% по-леко, не са верни. Те може да са валидни за население, което е масово ваксинирано. Но не важат за България, защото у нас има много голям брой неваксинирани и непреболедували.

Ангел Кунчев: Намаляваме интервала за поставяне на бустерна доза срещу Covid-19 (видео)

Математик: При настъпващата Covid вълна ще се наложи пълен локдаун

Това означава, че можем да имаме 3 до 6 пъти повече болни едновременно, отколкото сега. Процентът на положителните проби от PCR тестовете може да скочи до 70 на сто”. Това заяви пред NOVA математикът Лъчезар Томов.

Предвид прогнозираното от него развитие на пандемията отсега нататък той предполага, че Covid смъртността у нас отново ще скочи. Причината – много заразени няма да може да бъдат лекувани адекватно. 

Томов е категоричен, че при настъпващата вълна на вируса страната ни няма да се прави без пълен локдаун. “Добрата новина е, че който е ваксиниран, носи хубава маска и ограничава контактите си, може да бъде спокоен”, посочи още математикът.

Математик: При настъпващата Covid вълна ще се наложи пълен локдаун

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции