<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116240" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сняг и минусо...

Мъж от Банско твърди, че е пребит от жандармеристи, без да ги е предизвикал (видео)

24 Януари 2022
0 640

Мъж от Банско твърди, че е пребит от жандармеристи, без да ги е предизвикал, става ясно от материал на NOVA.

Радослав Сарафов, който е известен в града ковач, твърди, че е бил пребит през нощта в събота срещу неделя от служители на жандармерията, без да е предизвикал гнева им. Негови колеги и приятели разпространиха информация за случилото се и в социалните мрежи.

Мъж от Банско твърди, че е пребит от жандармеристи, без да ги е предизвикал (видео)

„Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!”. Казах им: „Добре, чакам колегите, за да тръгна”. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Как ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и те започнаха да ме ритат още”, разказа Сарафов.

Мъж от Банско твърди, че е пребит от жандармеристи, без да ги е предизвикал (видео)

Когато колегите му видели какво се случва, се обадили на спешния телефон. Сарафов твърди, че именно те са станали причината служителите на реда да спрат с агресията.

„Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави той. Мъжът посочи, че не са му поискали лична карта, а за ситуацията няма и съставен протокол.

„После дойде екип полицаи – много културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха лична карта – нормално. И това беше. Срещнахме се с адвоката и отидохме в полицията, за да пишем жалба”, обясни Сарафов.

Брутални кадри от побой показа комисията за полицейско насилие в парламента (видео)

Той посочи, че не познава служителите на жандармерията, за които твърди, че са го нападнали. Сега уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си.

Мъж от Банско твърди, че е пребит от жандармеристи, без да ги е предизвикал
Радослав Сарафов

„Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого, да си разнообразят вечерта”, допълни мъжът.

За щастие не е пострадал сериозно. Въпреки че все още има болки, твърди, че в момента се чувства добре.

От полицията обясниха, че започва вътрешна проверка по случая, за да се изясни дали служителите на реда са превишили правата си.

Мъж от Банско твърди, че е пребит от жандармеристи, без да ги е предизвикал

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции