<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пациентка пр...

Мъж пробяга погрешка цял маратон вместо полумаратона и постигна отлично време (снимки)

14 Октомври 2021
0 285

Мъж пробяга погрешка цял маратон вместо полумаратона и постигна отлично време, пише LadBible.

Мат Уилхаус се записал в полумаратона в Манчестър с благотворителна цел в полза на болница Кристи в памет на починалия си баща. Стартът и на двете състезания бил даден в неделя един след друг.

“Когато получих номера си по пощата изглежда съм проверил грешните инструкции и вместо за старта на полумаратона, съм се явил на целия”, разказва 38-годишният Уилхаус.

Мъж пробяга погрешка цял маратон вместо полумаратона и постигна отлично време

“Предположих, че двете състезания започват по едно и също време и не проверих точния час”, допълва той.

Грешката на Мат му струвала бягането на двойно по-голямо разстояние от планираното, само защото закъснял за тръгването си. Той обаче се усетил твърде късно – едва когато се оказал на опашката сред участници, екипирани и подготвени за по-дълго бягане.

Мат обаче не възнамерявал да се отказва от участието си. Вместо това потърсил съдействие от информационното бюро. Оттам обаче му отговорили, че без проблем могат да го прехвърлят в списъците за маратона при това напълно безплатно.

Дисквалифицираха победител в мартон, защото бягал в грешното състезание (снимки)

Да пробягаш 42 км вместо 10.5

Дотук добре, но бедният Мат нямал нужната подготовка да пробяга 42 км. В тренировките си за полумаратона той бил бягал едва 5 и 10-километрови дистанции. Въпреки това той успял да постигне впечатляващия резултат от четири часа и четиридесет и седем минути.

“Беше много болезнено и особено към края”, признава той. “Последните 8 км бяха изключително тежки за мен.”

Въпреки усилието, той намира и положителен аспект в грешката си.

“Атмосферата беше невероятна. Никога не съм виждал толкова много хора на едно място. А и спортсменството… На няколко пъти се навеждах, за да си поема дъх и най-малко двайсет длани ме потупваха по гърба.”

Мъж пробяга погрешка цял маратон вместо полумаратона и постигна отлично време

А що се отнася до каузата, в името на която се борил и реакциите на близките му, Мат споделя:

“Семейството ми се гордее с мен. Когато се прибрах вкъщи, дъщеря ми ме посрещна с прекрасен банер, направен собственоръчно от нея. Всички казаха, че решението ми да пробягам по-дългото разстояние е най-Уилхаус нещото, което бих могъл да направя.”

Двойка съпрузи бяха хванати да мамят на Лондонския маратон (снимки)

Поуката за него

“Мисля, че трябва да участвам на маратон и догодина, но познавайки се, сигурно отново ще се объркам и ще се включа в триатлон или нещо подобно.”

Мъж пробяга погрешка цял маратон вместо полумаратона и постигна отлично време.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции