<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155527" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой е Николай...

Мъж се самопровъзгласи за крал на Германия

16 Декември 2022
0 251

Мъж се самопровъзгласи за крал на Германия, съобщава BBC.

В дълбините на провинцията в източната част на страната има невидима граница. Кулите на внушителен замък се издигат от върховете на дърветата. Табела на входната му врата тържествено информира посетителя, че е влязъл …в нова страна.

„Königreich Deutschland“, което се превежда като Кралство Германия, е самопровъзгласила се независима държава със свой собствен монарх и около 5000 поданици.

Мъж се самопровъзгласи за крал на Германия
Снимка: Facebook

Петер I е крал на независимата държава от десетилетие. За коронацията му имаше церемония с кълбо и скиптър.  Така наречено кралство сече свои собствени пари, печата свои лични карти и има свое собствено знаме.

Той е това, което е известно в Германия като “Reichsbürger”. Един от около 21 000 души, които са определени от разузнавателните агенции на страната като теоретици на конспирацията, които не признават легитимността на следвоенната германска държава.

“Гражданин на Райха” станаха известни тази седмица с арестуването на 25 души, заподозрени в заговор за насилствено сваляне на правителството.

Активисти срещу Covid ограниченията стоят зад опита за преврат в Германия (видео)

Мъж се самопровъзгласи за крал на Германия
Снимка: Facebook

Петер I казва, че няма такива намерения, но вярва, че германската държава е “разрушителна и болна”.

„Нямам интерес да бъда част от тази фашистка и сатанинска система“, допълва той.

Неговото управление започва след неуспешния му опит да бъде избран за кмет и за депутат на парламента в Германия. Събития, за които той твърди, че не са му оставили друг избор, освен да създаде собствена империя.

Според него хората, които са корумпирани, престъпници или желаят да бъдат използвани, процъфтяват в германската система. „Докато тези с честни сърца, които искат да променят света към по-добро, в интерес на общото благо, нямат шанс“, казва Петер.

Истинското му име е Питър Фицек, а дейността му често нарушава германското законодателство. Той има няколко присъди за шофиране без книжка и провеждане на собствена програма за здравно осигуряване.

Мъж се самопровъзгласи за крал на Германия
Снимка: Facebook

Разузнавателната служба, която наблюдава Фицек и кралството му от близо две години, смятат това за заплаха. Те го оприличават на култ, който излага хората на теории на конспирацията и екстремистка идеология.

Гражданите не плащат данък и не изпращат децата си на училище, което е незаконно в Германия. Те имат собствена правна структура, ръководена от крал Петер. Възнамеряват да имат и своя собствена здравна система.

Дълги години кралството и неговите поданици са приемани като шега. Сега обаче Германия трябва да ги приеме сериозно.

Мъж се самопровъзгласи за крал на Германия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции