<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104580" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обявиха кога ...

Д-р Миндов: Струпването по опашки за сертификати ще доведе до нов епидемичен взрив (видео)

22 Октомври 2021
0 1080

„Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички болни, идват при нас. Освен Covid-19 има и други болести”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

За мерките

Относно мерките, медикът даде пример с Великобритания, където колегите му се готвят за стачка. Причината за тяхното недоволство е решението на правителството да бъдат преглеждани присъствено всички. Досега личните лекари на Острова не са извършвали прегледите в кабинетите си. Д-р Миндов подчерта, че в България това обаче е практика. И общопрактикуващите лекари преглеждат и Covid болните, вместо те да са преглеждани в Covid зоните, които според него не работели както трябва.

Обявиха кога преболедувалите с антигенен тест ще получат зелен сертификат

„Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати. Какво се случи тук?  Кратките срокове и това, че хората „се юрнаха” по опашки или за сертификати, или за да се ваксинират, това ще вдигне процента на заболелите. Това ще доведе до епидемиологичен взрив. Създаде се една паника в държавата, хората не могат да отидат на работа”, смята лекарят.

Д-р Миндов: Струпването по опашки за сертификати ще доведе до нов епидемичен взрив (видео)

Той алармира за срив в Националната здравна информационна система, което е довело до затруднения в работата на медиците. За срок от близо 24 часа д-р Миндов и колегите му не са можели да въвеждат нито рецепти за хронично болни, нито броя на ваксинираните от тях.

„Вчера съм ваксинирал 12 души, но нямах възможността да изтегля референтен номер и да дам т.нар междинен сертификат, който се дава след поставяне на първа доза. Много голямо затруднение ни създаде това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства. Силно се надявам това да не продължи и днес”, сподели д-р Миндов.

Медик: Струпването по опашки за сертификати ще доведе до нов епидемичен взрив

Медик: Струпването по опашки за сертификати ще доведе до нов епидемичен взрив

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции