<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182268" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Мирослав ...

Медиците от “Майчин дом” отново излязоха на протест (видео)

31 Май 2023
0 184

Медиците от “Майчин дом” отново излязоха на протест, предаде bTV.

Този път протестът е пред Народното събрание. Лекари и синдикат „Защита“ изпратиха писмо до всички депутати, но лично го връчиха на представители на „Възраждане“ и „Има Такъв народ“, тъй като единствено те излязоха при тях.

Медици от “Майчин дом” излизат на протест

Професионалистите се оплакват от текучество на кадри и лошо отношение на ръководството на болницата към работещите в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Заплахите за уволнения са непрестанни, по техни думи. Затова искат здравният министър д-р Асен Меджедиев да отстрани директора проф. Иван Костов.

Медиците от &#8220;Майчин дом&#8221; отново излязоха на протест (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

„Липсва колективен трудов договор, дрехи не са закупувани повече от 10 години, купонът за храна е 2 лв., а казваме, че болницата е на печалба“, недоволства Красимир Митов, председател на синдикат „Защита“.

„Ако в момента вашата сестра, жена или близка ражда в „Майчин дом“, има голяма вероятност да я обслужва анестезиолог, който е бил сплашван, че ако не си трае, ще бъде уволнен“, споделя и д-р Стефан Костов, който е анестезиолог в АГ-болницата.

Медията потърси за коментар ръководството на болницата. Оттам обещаха да дадат такъв по-късно днес.

Медиците от “Майчин дом” отново излязоха на протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции