<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108288" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Мика Зайкова остава извън 47-ото Народно събрание

17 Ноември 2021
2 4142

Мика Зайкова остава извън 47-ото Народно събрание, пише Dir.bg.

Доайенът на 45-ия и 46-ия парламент Мика Зайкова от “Има такъв народ” няма да бъде депутат в следващото Народно събрание. Това показват данните на Централната избирателна комисия при 100% преброени протоколи.

Във видеото ви припомняме най-забавните моменти от нейното откриване на 46-тото Народно събрание.

79-годишната икономистка е водач на листата на ИТН в Смолян, но мандатите там са само 4. По предварителни изчисления депутати от района ще са от ГЕРБ, ДПС, Продължаваме промяната и БСП и шансът на Зайкова вече е сведен почти до нула.

Мика Зайкова остава извън 47-ото Народно събрание

Култовата Мика Зайкова се завърна на парламентарната сцена (видео)

Издателят Манол Пейков от ДБ също няма да е депутат, съобщи самият той. “Вече е сигурно: няма да съм част от 47-ия български парламент. Няма да мога да спирам на парламентарния паркинг бялото си електрическо возило и да го навирам в очите на онези с черните служебни чудовища с въглероден отпечатък колкото на малък завод за горене на боклук”, написа той във фейсбук. Досега той е бил в състава на два парламента – тези от пролетта и лятото на 2021 година.

Борислав Сандов също няма да е народен представител, съобщи offnews. Той беше водач на Демократична България в Монтана, но обединението не получава мандат в този избирателен район. Съпредседателят на “Зелено движение” е втори в листата в 25 МИР, но д-р Александър Симидчиев го измества с по-висок преференциален вот.

Георг Георгиев (ГЕРБ) много вероятно също няма да е депутат. В Перник, където бившият зам.-министър на външните работи е втори в листата, той бе изместен от последната Христина Георгиева, а в Софийския 24 МИР е на четвърто място, но депутатите на ГЕРБ от този район ще са само трима.

Мика Зайкова остава извън 47-ото Народно събрание

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции