<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Сер...

Министър Денков уточни как ще продължи присъственото обучение след ваканцията (видео)

19 Декември 2021
0 1493

Министър Денков уточни, пред БНТ как ще продължи присъственото обучение след ваканцията.

Масовото тестване остава в областите със заболеваемост над 250 на 100 000 души. Към 13 декември едва три области са със заболевамост до 250 на 100 хил. – Шумен, Сливен и Кърджали. Продължава да важи условието, че родителите на поне половината от децата в класа трябва да са дали съгласие за тестване, за да има присъствено обучение.

Министър Денков уточни как ще продължи присъственото обучение след ваканцията (видео)

Образователният министър е обяснил на новия здравен министър Асена Сербезоа необходимостта от предвидимост в случай на ново затваряне на училищата – ако се спре присъственото обучение, да има ясен план при какви условия децата се връщат в клас.

МОН осигурява средства за тестове за учениците от 1 до 12 клас до края на годината

В проектобюджета за догодина министърът на образованието е поискал средства за увеличение на учителските заплати, така че те да са в рамките на 120%-150% от средната работна заплата. Според него това е изключително важно, тъй като в момента има смяна на поколенията сред учителите и младите кадри трябва да се задържат.

Министър Денков уточни как ще продължи присъственото обучение след ваканцията

Денков напомни, че решението дали учениците ще учат присъствено и при какви условия се взима от министъра на здравеопазването в зависимост от епидемичната обстановка.

Министър Денков уточни как ще продължи присъственото обучение след ваканцията

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции