<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109026" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Паралелно пр...

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев (видео)

21 Ноември 2021
3 2455

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев, пише Дневник.

Досегашният държавен глава Румен Радев спечели 67% от гласовете на най-младите избиратели – тези на възраст до 30 г., сочат данните от анкетите на изхода да избирателни секции на социологическата агенция агенция “Алфа Рисърч”.

Първи резултати: Румен Радев е новият-стар президент на България (видео)

За доскорошния ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски” Анастас Герджиков са гласували 31% от гласоподавателите в същата възрастова група.

Радев събира одобрението и на 65% от избирателите над 60 г., а най-малък – 63% е делът на гласувалите за него сред 31-60 годишните.

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев (видео)

За проф. Герджиков са дали гласа си 34% от отишлите до урните избиратели на възраст 30-60 г. Също такъв е и делът на над 60-годишните.

Най-голям е делът гласували с “не подкрепям никого” във възрастовата група 31 – 60 г. – 3%. 2% са дали гласа си, отказвайки да посочат кандидат, сред по-младите избиратели. От тези над 60 г. само 1% не са подкрепили един от двамата кандидати.

Предпочитанията на избирателите към Радев или Герджиков не се различават особено в зависимост от пола. За Радев са гласували 65% от мъжете и 63% от жените, а за Герджиков – 32% от мъжете и 34% от жените. По 3 на сто от двата пола не подкрепят никого.

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев

Източник: Дневник
Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции