за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Адвокатката на несебърския кмет: Той може да работи и от ареста (видео)
добавено 11-12-19
Loading the video...

Aдвокатката на избрания за четвърти път кмет на Несебър Николай Димитров Ина Лулчева заяви, че държането му в ареста, е "безпрецедентна ситуация с политически характер и опит за намеса в изборния процес", пише Клуб Z.

 

Вчера Димитров бе конвоиран с белезници до морския град, за да положи клетва като градоначалник. Държавното обвинение го държи отговорен за организиране на престъпна група за купуване на гласове. 

 

КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ПОЛАГА КЛЕТВА С БЕЛЕЗНИЦИ, ПОСЛЕ ГО ВРЪЩАТ В АРЕСТА

 

 

 

 

Днес в ефира на бТВ Лулчева каза, че няма пречка Димитров да изпълнява служебните си задължение дори от ареста. Коментара си тя направи по повод тълкуванията от последните дни, базирани на закона – ако длъжностното лице не изпълнява задълженията си за шест месеца, то може да бъде отстранено.

 

„Въпросът с отстраняването ужасно ме озадачава. Прокуратурата не е тази, която трябва да регулира нашите професионални задължения – тя не може да преценява изпълняваме ли си задълженията и да ни отстранява. Той е обвинен за престъпления не в качеството си на кмет и изборите са приключили“, посочи защитничката.

 

Тя изтъкна, че не спецсъдът и съответно спецпрокуратурата са компетентни да се занимават с казуса „Димитров“, а окръжните и районните магистрати. 

 

Адвокатката разказа и как свидетел срещу Димитров всъщност е човекът, организирал купуване на гласове – плащал на хора, правел списъци и т.н. Този свидетел не се познавал с новия стар кмет, но разказал как той организирал контролиран вот чрез трето лице.

 

 

Източник: Клуб Z

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft