за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Археолози откриха 30 дървени саркофага в Египет
По света
добавено 10-20-19

Богато ускрасени дървени саркофази са открити при археологически разкопки в Египет, съобщава DailyMail. Смята се, че намерените 30 ковчега са се запазили повече от хилядолетие. Откритието е направено в Долината на царете в близост град Лускор в Горен Египет.

 

 

Властите показаха официално саркофазите край некропол на западния бряг на Нил край храма на първата жена фараон Атшепсут. Това е най-голямото подобно откритие от началото на века.

 

Смята се, че в саркофазите са били използвани за семейни погребения, вероятно на фамилиите на жреци. Близо до мястото на откритието още през 19 век са намерени следи от погребения на високопоставени хора от древността.

 

 

Въпреки че са много стари, украшенията по саркофазите са запазени в много добър вид. Ковчезите са изрисувани в черно, зелено, жълто и червено. Именно заради доброто им състояние не се е наложила и сериозна намеса от реставратори. 

 

Източник: DailyMail

 

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft