за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

В Испания създадоха футболен отбор "Плоска земя"
По света
добавено 01-21-20

Футболен отбор, посветен на конспиративната теория, че земята е плоска, бе създаден в Испания. Няма шега, клубът официално се казва ФК "Плоска земя", а според автора на името на Хави Пове това е добър начин за отбора да се говори много по медиите.

 

Пове е нереализиран футболен талант, пише Гардиън. През 2011 г. той дебютира в Ла Лига, но се "пенсионира" от големия фубтол още същата година, когато е едва 23-годишен. 

 

"Това, което видях отвътре, ми отвори очите. Професионалният футбол днес е само пари и корупция", казва той.

 

След отказването си от спорта, Пове решава да пътува по света. Три години по-късно се завръща на терена и започва да играе в малък клуб близо до Мадрид. Успява да класира отбора за четвърта лига, а през 2016 г. става негов президент. Тогава решава да смени името и така се появява ФК "Плоска земя".

 

 

 

 

"Това е първият клуб, чийто привърженици са обединени от нещо много важно, една идея", казва президентът му. А идеята е ясна - Земята е плоска и толкоз!

 

Емблемата на клуба е именно такава - плоска планета. А сувенирът му? Астронавт.

 

 

Източник: Гардиън

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft