за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

В Катар е толкова горещо, че имат климатици и навън
По света
добавено 10-20-19

В един от най-горещите градове в света - столицата на Катар Доха - започнаха да инсталират климатици и навън, съобщава DailyMail.

 

Другата предпазна мярка е боядисване на пътищата в синьо, за да привличат по-малко слънчевите лъчи. През лятото температурите в Доха достигат до 46 градуса по Целзий. Именно заради жегите бе взето решение световното първенство по фубтол през 2022 г. да се проведе през зимата. Миналата година започна монтиране на климатици по стадионите.

 

 

Сега обаче започва и поставянето на гигантски охладители по улиците. Те се монтират в пешеходните зони и в близост до големи пазари и молове. Една от основните улици в града вече е боядисана в синьо.

 

Пребоядисването на уличната настилка започва след 18-месечен експеримент, чийто резултати показали, че температурата на черния асфалт е с около 20 градуса по-висока. Затова е взето решение улиците да се боядисат със 1 сантиметър дебело синьо покритие.

 

 

Колкото до охлаждането навън - то се прави чрез докарване на вода до въпросните зони. След това тя се разпръсква от специални системи. Температурата на водата обикновено е около 32 градуса.

 

Източник: DailyMail

 

 

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft