за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Джордж Сорос дава 1 милиард долара за създаване на мрежа от либерални университети
По света
добавено 01-24-20

Джордж Сорос обяви, че ще дари 1 млрд. долара за финансиране на нова глобална мрежа от университети. Тяхната цел ще е да разпространяват либералните ценности и визията му за отворено общество, пише Медиапул.

 

Филантропът и бивш финансист твърди, че това е “най-важният и траен проект“ на неговия живот. Важно ще е да се финансират институции, които ще помогнат да се противопостави на стремежа към нарастващ авторитаризъм в САЩ, Русия и Китай.

 

ФЕЙСБУК ДИСКРЕДИТИРА СОРОС? "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО" СЕ ОБЪРНА КЪМ КОНГРЕСА

 

По време на икономически форум в Давос милиардерът обяви, че новата му университетска мрежа за отворено общество ще изгражда свой централноевропейски университет. Припомняме, че Централноевропейският университет в Будапеща беше принуден да се премести от Унгария във Виена, след като унгарският лидер Виктор Орбан го лиши от възможността да издава дипломи.

 

ДЖОРДЖ СОРОС ПРИЗОВА КЪМ СПАСЯВАНЕТО НА ЕС СЛЕД БРЕКЗИТ

 

Сорос твърди, че Централноевропейският университет не е бил достатъчно силен, за да се превърне в образователната институция, която светът изисква.

 

 

Източник: Медиапул

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft