за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Замръзнал от страх мармот спечели наградата "Най-добра снимка на дивата природа" (видео и снимки)
ЗооГосподари
добавено 10-16-19
Loading the video...

Снимка на срещата между плячка и хищник - наречена "Моментът" - спечели на човека, който я е заснел, титлата "Фотограф на годината за дивата природа".


Йонгцин Бао от Тибет направил кадъра на поляна в китайския национален природен резерват Килиан и с него победи 48 000 конкурента от 100 държави по целия свят.

 

 

 

 

Снимката изобразява сблъсъка между тибетска лисица и мармот, който изглежда замръзнал от страх


Бао твърди, че мармотът бил видял лисицата по-рано сутринта, но очевидно смятал, че заплахата е изчезнала, когато излязъл от дупката си в земята.


Председателят на журито, Роз Кидман Кокс каза, че кадърът е хванал „идеалният момент“.


„Изразителната интензивност на позите наистина е вълнуваща. Това е мощен момент на хумор и ужас“, добави той.


Вижте и победителите от другите категории:

 


Томас Истърбрук от Бъкингамшър спечели престижното в категорията до десет години със снимката си на колибри, което заснел по време на почивка във Франция.Томас Истърбрук

 


Крус Ердман, на 14 години, взе наградата за "Най-добър млад фотограф на дивата природа за 2019 г.", със снимката си на калмар, направена по време на гмуркане в пролива Лембе край Северен Сулавеси, Индонезия. От ранна възраст Крус е влюбен в океана и е придобил сертификат за гмуркане още на десетгодишна възраст.

 Крус Ердман

 

 

Снимката, наречена "Замръзналият момент" на Джеръми Вилет спечели наградата „Изгряваща звезда“ в конкурса. На изображението може да видите две овци, заснети във високите райони Канада, които изглежда се прегръщат на снежен фон.

 Джеръми Вилет

 


Категорията "Поведение: Бозайници" беше спечелена от  фотографа от Франкфурт Инго Арндт. Снимката му е уловила точния момент, в който пума в Патагония атакува плячката си.

 Инго Арндт

 

Вижте уникалните снимки-победители във фотоконкурса "Опазване на природата 2019"

 


"Градината на змиорките" от Дейвид Дъбилет е победителят в категорията "Под вода". Снимката показва змиорките, които сякаш са израснали от водното дъно, докато около тях преминават други риби.

 Дейвид Дъблиет

 


"Снежното плато на номадите" от Шензен Фан е победителя в категорията "Животни в тяхната естествена среда". Фан е роден в отдалечено село в провинцията Гуинан в Кингхай, Китай. Основният му фокус са дивите животни и се занимава със заснемане на дивата природа от 10 години.

 Шензен Фан

 


"Езерният свят" от Мануел Плекнер е победителя в категория "Поведение: Земноводни и влечуги". Снимката му изобразява жаби, които хвърлят хайвера си на фона на невероятните цветове на езерото

 

 


Мануел Плекнер

 


"Творението" от Луис Виларино Лопес, е победителят категорията "Земната среда" за 2019 г.

 Луис Лопес

 

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

 

 

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft