за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Започна историческото първо излизане в открития космос само на жени (видео и снимки)
добавено 10-18-19

Астронавтите от НАСА Кристина Кох и Джесика Майър напуснаха Международната космическа станция и потеглиха на първата космическа разходка само за жени. Тяхната работа е да поправят счупена част от соларната електрическа мрежа на станцията.

 

 

 

 

Очаква се операцията да отнеме повече от пет часа, а космическата разходка се излъчва директно на живо от НАСА и е знаков момент за женските астронавти и учени, съобщава Daily Mail.

 

 

Излизането в открития космос само на жени беше планирано за март, но една от астронавките беше заменена от мъж, тъй като космическият костюм не ѝ пасваше. Първата американка жена астронавт, която изпълни собствената си мисия преди 35 години, Кати Съливан, заяви, че е възхитена от днешното събитие.

 

 

 

 

„Нашите постижения са вдъхновение на младите хора и студенти по целия свят, доказвайки, че упоритата работа може да ви доведе до големи висоти и всички студенти трябва да могат да видят себе си в тези постижения“, заяви говорителят на НАСА.

 

 

 

 

„Това, което правим сега, показва цялата работа на всички жени, които са работили през десетилетията, за да ни заведат там, където сме днес“, заяви от своя страна Джесика Майър. Кристина Кох пък прави днес своя четвърти полет в космоса.

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

 

 

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft