за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Инстаграм ще иска и датата ни на раждане при регистрация
Техно и ауто
добавено 12-04-19

Инстаграм ще изисква от новорегстрираните си потребители задължително да посочват датата си на раждане, съобщава BBC. И в момента социалната мрежа изисква хората, които я ползват, да са поне 13-годишни. На практика обаче това няма как да се контролира. За в бъдеще положението ще остане същото - ще има изискване за задължително посочване на възрастта на потребителите, но няма механизъм, чрез който да разбере дали те казват истината.

 

От компанията твърдят, че по този начин ще могат да насочват по-добре рекламите си и няма да показват на млади хора неподходящи за тях такива. Например на алкохол или хазарт.

 

Новото изискване няма да важи за вече регистирани потребители. От Инстаграм твърдят, че в следващите няколко седмици ще се обърнат към непълнолетните и тийнейджърите, които в момента ползват услугите им и ще ги помоли да направят настройките на профилите си така, че да виждат по-малко реклами, насочени към възрастни.

 

 

Източник: BBC

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft