за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Кафява екобомба в Панчаревското езеро
Репортажи
добавено 12-05-18
Loading the video...

Фекалните води на пренаселените Панчарево и Кокаляне се изсипват на воля в едноименното езеро. Според жители на района пречиствателна станция липсва и скоро не се очертава изграждането й.  Повечето сгради като училището, хотели, ресторанти и къщи безконтролно изливат отходните води  директно в езерото, абсолютно незаконно .

 

Кой трябва да санкционира нарушителите? Според екоинспекторите от РИОСВ-София това е кметът на района. Но, оказва се, че дори кметството на Панчарево май изсипва битово-фекалните си води в близката река Бистришка, която пък се влива в Панчаревското езеро.

 

След проверка на РИОСВ-София е установено  изтичане на води с неизяснен произход от сградата на кметството. Но кметът Димитър Сичанов засега не взема отношение по проблема. Затова децата, трениращи гребане в Панчаревското езеро се чудят какви са тия кафяви „риби” и защо толкова много водорасли са обрасли по брега. Дани Йорданов отиде в кметството за да се срещне с кмета Димитър Сичанов, за да разберем какво ще предприеме.

 

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft