за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Компания предложи "лежащо" бюро за работещите в офиси (видео и снимки)
Техно и ауто
добавено 01-17-20
Loading the video...

Базирана в Сан Франциско компания предлага на офис служителите уред, който ще им позволи да работят легнали, пише Daily Mail.

 

 

Уредът "Signature Station Desk" е пуснат в продажба още през 2016 година на първоначална цена 5,500 долара (6,700 лева), но едва сега към него са приложени допълнителни подобрения като вградени щепсели за ток и пружинен корпус, позволяващ поддържане на тежки монитори, на цена от 7,600 долара (13,300 лева).

 

 

 

 

Според компанията Altwork работата в легнало положение подобрява естествената циркулация на кръвта в тялото като редуцира физическата болка. Това би трябвало да оптимизира продуктивността на служителя.

 

 

Отново според екипа, изработил продукта, стандартната настолна позиция на тялото при 90-градусов ъгъл възпрепятства кръвообръщението. Докато при легнала позиция от около 135 градуса кръвта циркулира пълноценно в организма.

 

 

 

 

Екип от учени от австралийски университет потвърждават, че офис работата в легнало положение носи ползи.

 

 

„Теоретично е възможно мозъкът ви да отделя по-голямо количество норадреналин, отколкото, когато легнете”, обяснява психологът Дарън Липницки. „Прието е, че норадреналинът блокира аналитичните и креативните способности. Затова решихме да изпробваме какво би се получило при легнало положение.”

 

 

 

 

 

При експеримент с участници, решаващи анаграми (шифровани комбинации от букви, които могат да се рекомбинират, за да образуват други думи) се установило, че средното време за изпълнението на задачата е почти с 20% по-бързо, когато  участниците са легнали в сравнение с тези, които седят.

 

 

От компанията производител съобщават, че много от клиентите им ползват уреда за облекчаването на здравословни проблемите като гръбначни болки.

 

 

КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАМЕ, АКО 20 ГОДИНИ РАБОТИМ НА БЮРО В ОФИС (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

 

Източник: Daily Mail.

Снимки: Altwork 

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft