за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Махат загражденията на пл. "Славейков" и пускат фонтана, но ремонтът продължава
добавено 05-20-19

Строителните огради на площад "Славейков", който е в ремонт, ще бъдат премахнати до края на деня, за да се улесни преминаването на пешеходците, съобщиха от Столична община, съобщава Mediapool.

 

 

 По договор строителите трябва да са готови до края на месеца, припомнят от общинската администрация. Фонтанът на пл. "Славейков" вече е открит и предстои да бъде пуснат, до седмици ще бъде монтирана пейката "Славейкови", както и още 15 пейки от лят камък. Те ще са в композиции от по 4. Първоначалните им места бяха променени, след като се оказа, че са прекалено близо до трамвайните релси и пречат на преминаването на пешеходците покрай тях.

 

 

 

 

Освен каменните пейки трябва да бъдат поставени и дървени такива. Те ще са пред сградата на Столичната библиотека, но ще бъдат сложени, след като приключи ремонтът на фасадата ѝ. Още преди няколко месеца на площада бяха поставени и нови перголи, под които ще бъде разположен книжният пазар. Броят на търговците обаче ще по-малък в сравнение с преди ремонта.

 

 

 


Обновяването на площад "Славейков“ е част от ремонта на ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска", пл. "Гарибалди" и градината пред църквата "Св. Седмочисленици". Прави се от фирмата "Джи Пи Груп". Ремонтът тече от началото на май 2018 г. като трябваше да бъдат обновени и улиците "Цар Шишман" и "6 септември". Техният ремонт обаче остава за догодина, след като "Топлофикация-София" се сети, че иска да подмени топлопроводи под тези участъци.

 

 

 

Източник: Mediapool

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft