за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Мишел Обама подкрепи Грета Тунберг след поредната ѝ схватка с Доналд Тръмп
Еко криза
добавено 12-14-19

Мишел Обама изпрати публично съобщение в подкрепа на 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг, след като тийнейджърката се подигра с Доналд Тръмп и поредната му нападка към нея, пише Гардиън.

 

„@GretaThunberg, не позволявай на никого да заглушава светлината ти“, написа в Туитър бившата първа дама на САЩ след посещение във Виетнам. „Подобно на момичетата, които съм срещала във Виетнам и по целия свят, ти имаш да ни предложиш толкова много... Игнорирай тези, които се съмняват в теб и знай, че милиони хора са на твоя страна."


Съобщението идва, след като 73-годишният Тръмп написа в социалната мрежа, че Тунберг, която е диагностицирана със синдрома на Аспергер, има "проблем с управлението на гнева". А причината за раздразнението му беше, че шведката стана личност на годината на списание "Times". 

 

ТРЪМП СЕ ПОДИГРА С ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА ПРИЗНАНИЕТО "ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА 2019", ТЯ МУ ОТВЪРНА

 

„Толкова нелепо“, написа президентът. „Грета трябва да работи над проблема си с управлението на гнева, а след това да отиде на хубав старомоден филм с приятел! Успокой се, Грета, успокой се!"


По традиция, като след всяко заяждане с нея, Тунберг бързо промени биографията си в Туитър, пишейки, че е „Тийнейджър, работещ по проблема с управлението на гнева си. В момента се успокоява и гледа един хубав старомоден филм с приятел."

 

СЛЕД ПОДИГРАВКАТА НА ТРЪМП ГРЕТА ТУНБЕРГ СМЕНИ БИОГРАФИЯТА СИ В TWITTER

 

САЩ подписаха споразумението за климата в Париж през 2015 г. по време на председателството на Обама, обещавайки 26-28% намаление на въглеродните емисии до 2025 г. от нивата от 2005 г. Но администрацията на Тръмп реши да се оттегли от пакта.

 

Парижкото споразумение има за цел да избегне най-катастрофалните сценарии, предвидени от учените по климата, като ограничи покачването на средните глобални температури, причинени от изгарянето на изкопаеми горива.

 

 

Източник: Гардиън

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft