за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

НАСА представи новия си роувър "Марс 2020" (видео и снимки)
Техно и ауто
добавено 12-28-19

НАСА представи новия си роувър "Марс 2020", който догодина ще потегли към Червената планета за търсене са следи от отминал живот, предава Reuters.

 

 

 

 

Официалното име на апарата, конструиран в Лабораторията за ракетни двигатели в Пасадена, ще бъде избрано в началото на 2020 година. През месец февруари американското космическо ведомство ще достави роувъра в космическия център "Кенеди" във Флорида, където трите му секции ще бъдат сглобени.

 

 

 

 

Изстрелването, предвидено за месец юли, ще изпрати роботизираната машина в изсъхнало езеро на Марс, което е по-голямо от Манхатън.

 

 

 

 

 

Четириколесната машина с размер на автомобил ще кацне в основата на кратера Джезеро с дълбочина 250 метра, който някога е бил езеро. Това е предвидено да стане през месец февруари 2021 година. В кратера изобилстват седименти отпреди 3,5 милиарда години, които учените се надяват да съдържат фосили от марсиански живот.

 

 

 

 

Марсоходът трябва да вземе около 30 проби от почвата, които ще бъдат отправени към Земята от друг космически апарат, проектиран от НАСА. Досега седименти от Марс никога не са били връщани обратно на нашата планета.

 

 

Източник:Reuters

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft