за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Обвиниха TikTok, че тайно събира данните на американските потребители и ги прехвърля в Китай
Техно и ауто
добавено 12-03-19

TikTok, популярното приложение за видео споделяне, бе обвинено, че тайно е събирало личните данни на потребителите си в САЩ и ги е прехвърляло в Китай.

 

Твърдението, повдигнато от студентка в Калифорния, оспорва уверенията на фирмата собственик "ByteDance Ltd", че не съхранява потребителските данни на потребителите там. Съдебният процес допринася към правните проблеми на TikTok в САЩ, където платформата вече има огромна фен-база сред тийнейджърите.
 

МОМИЧЕ Е УЛОВЕНО ОТ ПАПАРАК, ДОКАТО ПРАВИ ВИДЕО ЗА TIKTOK В КОЛАТА СИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Компанията "ByteDancе", със седалище в Пекин, вече е изправена пред проверка за националната сигурност, заради опасенията относно съхранението на данни и възможната цензура в TikTok. Освен всичко това, американската армия забрани на своите кадри да използват проложението, докато са в униформа и ще започне подобно разследване на твърденията за сигурността му.

 

TikTok е изтеглено повече от 750 милиона пъти през последната година, което го прави първото приложение и социална медия от Китай, което се превърна в световен хит.

 

В делото се твърди, че TikTok неволно е „събирало и прехвърляло на сървъри в Китай огромни количества лични и идентификационни потребителски данни“.

 

От компанията по-рано поддържаха версията, че съхранява всички потребителски данни на САЩ в самата страна, като има набор от резервни сървъри в Сингапур.

 

Ищецът е Мисти Хонг, студентката в колежа в Пало Алто, Калифорния, която е изтеглила приложението TikTok между март и април тази година, но никога не е създавала свой профил. Въпреки това, според делото, месеци по-късно тя открила, че TikTok е създала неин акаунт, без тя да знае или да бъде уведомена.

 

В документите се твърди също, че платформата е създала "досие" с личната информация на Хонг, включително биометрична информация, извлечена от шепа видеоклипове, които тя е създала, но всъщност никога не е публикувала.

 

Според делото TikTok е прехвърлило потребителски данни на два сървъра в Китай - bugly.qq.com и umeng.com през април 2019 г., включително информация за потребителските устройства, контактите и всички уебсайтове, които потребителите са посещавали.

 

ВИДЕО УЖ ЗА РАЗКРАСЯВАНЕ В TIKTOK РАЗКРИТИКУВА КИТАЙ И СТАНА ВАЙРЪЛ (ВИДЕО)

 

Твърди се също, че TikTok печели от тайното събиране на личните данни на потребителите, като ги използва за генериране на „огромни рекламни приходи и печалби“.

 

Делото на Хонг, подадено от името на 110 милиона жители на САЩ, които са изтеглили приложението, обвинява TikTok в нарушаване на федералния закон за компютърни измами, правото на неприкосновеност от конституцията на Калифорния, както и други закони.

 

„Забавлението от TikTok идва с голяма цена“, се твърди в делото.

 

Сървърът Bugly е собственост на Tencent, която е най-голямата китайска компания за мобилен софтуер, а също така притежава и социалната мрежа WeChat, докато Umeng е част от Alibaba Grouр - китайска фирма за електронна търговия.

 

В съдебното дело се твърди, че изходни кодове на китайските технологични фирма Baidu и Igexin са вградени в приложението TikTok. Последният е na китайска рекламна компания, за която експерти по сигурността откриха през 2017 г., че дава възможност на разработчиците да инсталират шпионски софтуер на телефоните на потребителите.

 

Правните документи обаче не предоставят доказателства за прехвърлянето на данни, нито за наличието на кодове от Baidu или Igexin в приложението.

 

 

Източник: DailyMail

 

 

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft