за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Открити са сериозни пробойни в сигурността на TikTok
Техно и ауто
добавено 01-08-20

TikTok, приложението за смартфони, любимо на тийнейджърите и използвано от стотици милиони хора по света, има сериозни пробойни в сигурността, които биха позволили на хакерите да злоупотребяват с потребителски данни и да разкриват лична информация. Това сочи проучване, публикувано от компанията за киберсигурност Check Point и цитирано от "Ню Йорк Таймс".

 

 

Пропуските биха позволили на хакерите да изпращат на потребителите на TikTok съобщения, пренасящи вируси, така че нападателите да могат да контролират техните акаунти, включително да качват видеоклипове или да получат достъп до частни видеоклипове. Отделен недостатък позволи на изследователите от Check Point да извлекат лична информация от потребителските акаунти на TikTok чрез уебсайта на компанията.

 

От TikTok научили за изследванията на Check Point на 20 ноември и казаха, че са отстранили всички уязвимости до 15 декември.

 

ОБВИНИХА КОМПАНИЯТА МАЙКА НА "TIKTOK", ЧЕ СЪБИРА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ДЕЦА

 

Приложението, чиято компания-майка е базирана в Пекин, е наричано „последното слънчево кътче в интернет.“ То позволява на потребителите да публикуват кратки, креативни видеоклипове, които лесно могат да се споделят в различни приложения.

 

Но и също така се превърна в цел на законодателите и регулаторите, които са подозрителни към китайската технология. Няколко клона на военните части на САЩ забраниха на персонала да работи с приложението от правителствени смартфони.

 

 

Източник: "Ню Йорк Таймс"

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft