за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

От съюзници до терористи: Как Тръмп си смени мнението за кюрдите (ВИДЕО)
По света
добавено 10-20-19
Loading the video...

От съюзници, които умираха в битката срещу "Ислямска държава", кюрдите се превърнаха в терористи. В рамките на една година американският президент Доналд Тръмп тотално смени мнението си за тях. Ако преди една година казваше, че териториите, на които те воюват с ислямистите, са техни и имат право да ги защитят и да си ги вземат обратно, днес вече твърди, че те "не са ангели". 

 

Кои са кюрдите и защо нямат собствена държава?

 

Какво се случи междувременно? Тръмп отказа да защити кюрдите и изтегли американските военни от Северна Сирия, където турският президент Ердоган започна военна операция. Неговото оправдание е, че воюва с терористи (за каквито турската държава счита членовете на кюрдската работническа партия) и Тръмп като че ли е съгласен с него. Само преди година обаче, докато кюрдите се биеха среюу Ислямска държава, той твърдеше друго:

 

"Разбираме се много добре с кюрдите и се опитваме да им помогнем. Не забравяйте - това си е тяхната територия, ние трябва да им помогнем и аз искам да им помогнем. Те се бият с нас и умират с нас. Загубихме десетки хиляди кюрди в битката с Ислямска държава", заяви Тръмп миналата година.

 

А днес е на друго мнение:

 

"ПКК, които са кюрдска партия, са може би по-големи терористи и по-сериозна заплаха и от Ислямска държава". Тръмп дори заяви, че на Турция е струвало сериозни усилия, за "прочисти" 22-километрова зона по границата със Сирия. Заради този коментар американският президент бе критикуван, че подкрепя етническо прочистване.

 

Ердоган: Провалят се преговорите с Русия, действаме според нашия план

 

Досега във военната операция на Турция са загинали 218 души. Около 300 хил. бяха принудени да напуснат домовете си заради военните действия. 

 

Източник: indy100.com

Видео: TheDailyShow

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft