за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Пакети с чист кокаин изплуват от океана във Франция
По света
добавено 11-11-19

Фреснаката полиция разследва как голямо количество кокаин е било изхвърлено от океана, съобщава Гардиън. Пакетите с наркотик започнали да се появяват преди няколко седмици. И до днес водата изхвърля опакован кокаин.

 

 

 

 

Става дума за наркотик с висок процент на чистота, което го прави опасен за хората, твърдят разследващите. От прокуратурата в град Рен призовават всеки, който намери такъв пакет, да сигнализира на властите.

 

Морето край Шабла изхвърли чували със 170 кг кокаин

 

Досега кокаин е изплувал по периметър от около 500 км от крайбрежието. Събрани са над 760 кг наркотик. Властите го оценяват на над 60 млн. евро.

 

Най-вероятно кокаинът е дошъл от Южна Америка. "Това е много чист продукт, който не бива да се консумира, защото има висок риск от свръхдоза", твърдят властите.

 

Нови 16 пакета кокаин изплуваха на плаж Болата до нос Калиакра

 

Полицията разследва няколко версии. Според една от тях лодката на трафикантите е била застигната от буря и поради риск от потъване пратката е била изхвърлена. Част от пакетите приличат на тези, открити по бреговете на Флорида през септември. Затова френската полиция е поискала съдействие от американските власти.

 

Подобен случай имаше и в България през април. Тогава морето край Шабла изхвърли 170 кг кокаин. Други 16 пакета бяха открити край нос Калиакра.

 

 

Източник: Гардиън

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft