за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Полицията още издирва мъжете, които се изкъпаха в едно от Рилските езера (ВИДЕО)
gospodari.com
добавено 10-19-19
Loading the video...

Няколко мъже влязоха и се изкъпаха в едно от Седемте Рилски езера. Засега те не са намерени от полицията, но ще им наложат глоби, ако ги открият, съобщава Нова телевизия.

 

От ръководството Национален парк Рила заявиха, че е много трудно да осъществяват постоянен контрол на езерата, защото разполагат с ограничен брой служители в планината.

 

Мъже се изкъпаха в едно от седемте рилски езера

 

На видеоклипа, качен в социалните мрежи, се вижда как няколко мъже се забавляват, къпейки се в едно от Рилските езера.

 

„На първо място трябва да бъде установена самоличността на нарушителя, в много случаи ни се налага да използваме до органите на МВР и след това се съставя акт за нарушение”, обясни Милена Берова, НП „Рила“.

 

Глоби след опит за рекорд за най-дълго хоро, танцували в едно от Седемте рилски езера

 

Плуването в езерата се е превърнало вече в мода, с огорчение казват природолюбители. Фабио от Италия разказва как днес видял момче на около 20 години да влиза в „Бъбрека”:

 

"Просто скочи във водата. Да. Честно. А аз само докоснах водата, беше много студена. Той беше около 20-годишен, видях го да скача във водата и после излезе. Поплува около две минути”, обясни италианецът.

 

За две минути обаче охранителите в парка няма как да реагират. Защото всеки един от седемте служителя обхожда дневно около 15 хиляди декара терен.

 

Мъж по бански се изкъпа в едно от Седемте рилски езера

 

„Това са 15 хиляди декара, терена е силно пресечен, но колегите имат нужната физическа тренираност и когато сигналът се подаде точно и мястото е указано, в рамките на 15-20 минути специално за циркуса на езерата може да се реагира”, обясни Йордан Георгиев, главен инспектор в Национален парк „Рила”.

 

От ръководството на НП съобщиха, че двете големи глоби, наложени за хорото в езерото Близнака и за филма на Беър Грилс в Каракашевото езеро, са платени. Глобите, предвидени за физически лица, плували в езерата, са между 500 и 5000 лева. „В случаите когато санкцията не бъде изплатена доброволно се изпраща в съответното подразделение на НАП”, обясни Милена Берова.

 

Засега несъбрани глоби няма. Но неустановените нарушители са десетки. 

 

Източник: Нова телевизия

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft