за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Празникът на сламата отново събра хиляди хора пред мандрата на "harmonica"
добавено 10-10-19

Платен материал

 

 

Страхотно настроение и усмивки бяха изпълнили поляната пред мандрата на harmonica в Мало Бучино тази неделя. Много вкусна храна и напитки, игри за децата, спортни състезания, форум, изложба с разказ за био кравефермите harmonica - всичко това и още много имаше на Празника на сламата, който посрещна над 2000 гости. 

 

На шестото поредно издание на празника всичко бе построено от общо 700 бали слама: от масите и пейките, до басейна, тенис корта и детските замъци. Желанието на организаторите бе да съчетаят доброто настроение и вкусната храна с популяризиране на каузите на harmonica. Затова освен ядене, пиене, забавление, спорт и почивка в сламените бали, гостите разгледаха мандрата, водени от главния технолог Тома Баятев и слушаха лекторите на форума. Темите бяха свързани с работата на harmonica - био земеделие, гори, биоразнообразие, градско земеделие, намаляване на отпадъците и други.

 

 

 

 

„В​ harmonica винаги сме се стремили да сме част от тези, които се грижат за здравето, почвата, водата, въздуха, климата и дивата природа, а не от страната на унищожителното, фокусирано върху краткосрочни печалби, нездравословно и неустойчиво производство на храна. Изборите тук са всекидневни, а не веднъж на четири години като кметските. Време е да сме ясни и категорични в тези избори. Защото залозите са все по-големи. В harmonica искаме да ви предложим избор, базиран на надеждата за по-добро бъдеще, вместо на страховете ни",​ заяви Любомир Ноков, един от основателите на компанията.

 

Основна мисия на организаторите бе да направят деня (почти) без отпадъци. Гостите бяха насърчени да си носят посуда за многократна употреба, а събраният отпадък беше събран разделно за рециклиране или компостиране. Инициативата бе възможна благодарение на експертната помощ на „Горичка“ и партньорството на Биопак и Екобулпак.

 

 

 

 

 

Гостите на Празника на сламата научиха как се прави биологично кисело мляко и видяха каква е разликата с индустриалното производство. Свободно пасящите крави, отговорни за вкуса на киселото мляко, участваха в специална фото изложба подредена сред балите слама. Да не пропускаме още и хорото на поляната, колоездачната обиколка на Люлин планина, бягане по живописните пътеки, строеж на замък от слама и приготвяне на вкусна лютеница harmonica в огромен тиган на поляната.

 

Организаторите обещават през 2020 година празникът да предлага още повече преживявания и с всяка изминала година да събира все повече хора.

 

 

Платен материал

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft