за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Смартфон издържа 5 дни с нов вид батерия, 4 пъти по-мощна от литиево-йонната
Техно и ауто
добавено 01-16-20

Австралийски учени твърдят, че са разработили батерия, която може да поддържа смартфон зареден в продължение на пет дни или да захранва електрически автомобил за пробег от 1000 километра.

 

В случай, че технологията стане широко използвана, това би представлявало значителен пробив в търсенето на по-зелена и ефективна енергия.

 

Екипът от университета Монаш в Мелбърн заяви, че създадената от него литиево-сярна батерия е "най-ефективната в света" и превъзхожда традиционните батерии до четири пъти.

 

ВИЖТЕ ЗАЩО APPLE НЕ ПОЗВОЛЯВА ЗАМЕНЯНЕТО НА БАТЕРИИ В СВОИТЕ СЕРВИЗИ (ВИДЕО)

 

Учените казаха, че са "на ръба" на комерсиализирането на иновацията и споделиха повече относно нейните ползи за борбата с изменението на климата.

 

Повечето търговски батерии са литиево-йонни, но литиево-серните алтернативи отдавна са привлекателни поради по-високата си енергийна плътност и да захранват за по-дълго време.

 

 

Въпреки че, литиево-серните батерии имат доста по-кратък живот, те се използват в някои самолети и автомобили, но предишните опити за привеждането им в масово производство и постепенно премахване на литиево-йонните батерии бяха провалени.

 

Според експертите по батерии от Институтът за наука и религия "Фарадей, широкото използване на литиево-серни батерии се сблъсква с "големите препятствия", произтичащи от "изолиращата натура на сярата" и разграждането на металния литиев анод.

 

Екипът от Австралия, чието изследване беше публикувано в списание Science Advances, пренастроил дизайна на серните катоди, така че те да могат да издържат на по-големи натоварвания и стрес, без да има спад в цялостните показатели.

 

 

Групата, чиято работа получи финансиране от австралийското правителство, е патентовала новата батерия и по-нататъшното тестване е планирано за по-късно тази година.

 

„Този ​​подход не само благоприятства показателите за висока производителност и дълъг живот на батериите, но също така е прост и изключително евтин за производство, тъй като се използват водни процеси и може да доведе до значително намаляване на опасните за околната среда отпадъци“, каза Матю Хил, който е един от учените, разработил новата батерия.

 

 

Източник: CNN

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft