за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Смърт на куче след отстрелването му от служители на  общински приют
Репортажи
добавено 12-03-18
Loading the video...

Наши зрители ни сигнализираха за нехуманно отношение към бездомни животни в град Севлиево. Ще ви покажем кадри, на които се вижда как служители към общинския приют в града, отстрелват  куче с упойваща стреличка. Впоследствие служителите си тръгват без да проверят състоянието на кучето, малко след това то умира.

 

От общината твърдят, че работниците към приюта са отишли на място по сигнал за агресивно животно. Мария, момичето, което се е грижило  за  кучето обаче твърди , че то не е било агресивно и винаги е търсело компанията на хората .Тя се надява служителите   да бъдат наказани и да понесат своята отговорност. Младен разказва, че подобна съдба е сполетяла и неговото дворно куче. А двамата с Мария успяват да съберат информация за десетки подобни случаи.

 

Ветеринарният лекар  д-р Добрев смята, че вероятната причина за смъртта на животното е стресът, който то е преживяло.  Според него е фрапиращ методът,  по който се залавят бездомните животни. Проверката на прокуратурата е приключила и в едномесечен срок ще бъде решено дали да се образува досъдебно производство.

 

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft