за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Тийнейджър на стаж в НАСА откри нова планета
Техно и ауто
добавено 01-11-20

Тийнейджър откри нова планета на третия ден от стажа си в НАСА, пише Guardian. Тя е с две звезди и се намира на 1300 светлинни години от Земята в съзвездието Пиктор.

 

Уолф Кукиър, 17-годишно момче от Скарсдейл, Ню Йорк, бил назначен да проучи как две звезди ще застанат една пред друга, създавайки затъмнение. Той се съсредоточил върху слънчевата система TOI 1338, където забелязал нещо в орбитата на две звезди, което блокирало светлината.

 

Неговите шефове прекарали няколко седмици в проверка на наблюдението и в крайна сметка заключили, че Кукиър е открил планета, 6,9 пъти по-голяма от Земята и само 13-тата планета от този вид, откривана някога.

 

Изследванията на новооткритата планета, сега наричана TOI 1338 b, бяха представени по време на 235-ата среща на Американското астрономическо общество в Хонолулу.

 

Доклад в съавторство с Кукиър, заедно с утвърдени учени, е представен в научно списание, посочиха от НАСА.

 

 

Източник: Guardian

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft