за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Харесването на "боклучави" филми е признак за висок интелект, твърдят учени
По света
добавено 01-24-20

Гледането на филми с ниско качество не е знак, че сте глупави... всъщност е точно обратното, твърдят учени, цитирани от Independent.

 

Изследване, публикувано в „Поетика: Списание за емпирични изследвания на културата, медиите и изкуствата“, поставя под съмнение идеята, че „боклучавите“ филми се радват на интерес само от страна на личности със слаба култура.

 

КИНОМАН НАСЛАГВА СТОП КАДРИ ОТ ФИЛМИ ВЪРХУ ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ИМ ЛОКАЦИИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

За целите на изследването, терминът „боклучав“ се използва за обозначаване на нискобюджетни филми, които се считат за зле направени. Целта била да се проучи как терминът по отношение на филмите се използва и в по-положителен смисъл.

 

 

 

 

Специалистите събрали онлайн данни от редовни потребители на такъв тип продукции и установили, че значителна част от тях са интелигентни.

 

ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖЕНИ РЕЖИСИРАТ ГОЛЕМИ ФИЛМИ, СОЧИ НОВО ПРОУЧВАНЕ

 

Оказа се, че една от причините филмите да се харесват на интелигентната публика е ироничната стойност. Разбира се, това не е от значение за създателите на филми, тъй като при тях всичко се измерва в твърди печалби.

 

Изследването е проведено от Кевин Сархош и Уинфрид Менинхауз от Института за емпирична естетика "Макс Планк".

 

 

Източник: Independent

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft