за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

"Боинг" са знаели, че има проблем с "737 Макс Джет" още през 2016 г.
По света
добавено 10-19-19

Още през 2016 г. в "Боинг" са знаели, че има проблем със системата за управление на 737 "Макс Джет". Това става ясно от комуникация на пилоти, съобщава "Вашингтон Поуст".  С този модел самолети станаха няколко инцидента. Два от тях - в Етипоия и Индонезия доведоха до смъртта на 346 души.

 

Откриха 148 дефектни елемента в самолетите "Боинг 737 МАХ"

 

Пилотите са си писали за автоматизирана функция от системата за управление, която регулира маневрите и по-специално за това как носът на самолета се накланя внезапно надолу. В комуникацията се споменава, че самолетът се накланя от само себе си. Другият участник също казва, че знае за проблема, но споменава и нещо много по-притеснително - че компанията е излъгала щатската агенция за гражданска авиация и е не е казал никакви подробности.

 

Пилотите на етиопския "Боинг" не са могли да спрат пикирането му

 

Разговорите показват, че "Боинг" са знаели, но са си мълчали за проблема. Това противоречи и на официалната теза на компанията, че са научили едва след инцидентите, при които загинаха стотици хора. След откриването на дефектите редица страни спряха използването на този модел самолети.

 

ЕС спира полетите с Боинг 737 Макс 8

 

Информацията за този разговор е била предадена на федералната служба за авиацията едва преди няколко дни. Копие от комуникацията е било изпратено и на американското правосъдно министерство, което води разследване по случая.

 

Източник: Вашингтон Поуст

 

 

 

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft