за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

9-годишно момче с една ръка не се отказва от любимото си ръгби
По света
добавено 10-19-19

Момче на 9 години, родено с една ръка, не се отказва от любимото си ръгби въпреки всички трудности. Нещо повече, в един мач Шей Дънстър е отбелязал 11 пъти, съобщава DailyMail. Детото от Южен Уелс се превърна в знаметнитост, след като историята му бе раказана от една от телевизиите във Великобритания. Малкият спортист разказа как е бил на косъм да се откаже от ръгбито заради подигравките на други деца. Те му се присмивали и казвали, че е виновен за загуба на отбора си, защото има само една ръка.

 

В крайна сметка обаче Шей решава да участва в мач по време на фестивал на ръгбито в Кардиф и отбелязва 11 пъти. "Не мислех, че ще мога да направя подобно нещо, но мачът започна и аз се справих", разказа момчето.

 

Шей, който е роден без лява ръка, започва да играе ръгби преди три години. Оттогава става все по-добър, а майка му го насърчава да продължава да се занимава със спорт, въпреки подигравките, които му се налага да търпи.

 

"Баща му обеща, че ще му дава по две лири всеки път, когато отбележи. Към днешна дата мисля, че ще му се наложи да ипотекира къщата, за да му плаща", казва треньорът на Шей.

 

 

 

Братовчедката на Шей Луис Морган е първата, която разказва историята му в социалните мрежи. 

 

"Мислеше да се откаже, защото смяташе, че не е достатъчно добър. Аз го умолявах да не го прави и го заведох на тренировка, за да види, че наистина може да се справи", казва тя.

 

Историята на Шей се радва на много изключителен интерес в социалните мрежи и много потребители изразяват подкрепата си за него. А телевизията, която го направи известен, му поднесе и изненада - съобщение от любимия му ръгби играч Шейн Уилиямс, също търпял много подигравки, защото е нисък. В момента той е един от състезателите с най-много попадения.

 

"Знам какво е хората да ти казват, че не можеш да направиш нещо. Най-добрият начин да им затвориш устите е да им покажеш колко струваш на терена", обръща се той към момчето.

 

Източник: DailyMail

 

 

All rights reserved © 2019
Design & Development by TaraSoft