за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Facebook разработва своя собствена операционна система, за да избяга от Google
Техно и ауто
добавено 12-20-19

Facebook разработва своя собствена операционна система, която един ден може да намали зависимостта на компанията от Android на Google, пише в доклад на The Information.

 

В момента разработката се ръководи от Марк Луковски, ветеран от Microsoft, който е съзадател на операционната система Windows NT.

 

Докладът предоставя информация за това как би могла да се използва новата операционна система, но той отбелязва, че както устройствата Oculus, така и портала на Facebook работят на модифицирана версия на Android.

 

Според един от ръководителите на AR и VR отдела на Facebook - Фикус Къркпатрик, е възможно бъдещият хардуер на Facebook да няма нужда от софтуера на Google, което ще намали или премахне изцяло контрола, който компанията има над хардуера на Facebook.

 

„Ние наистина искаме да сме сигурни, че в следващото поколение ще има място за нас“, заяви ръководителят на хардуера на Facebook, Андрю Босуърт.

 

„Не смятаме, че можем да се доверим на пазара или конкурентите, за да гарантираме това и затова ще го направим сами", добави той.

 

Наред с устройствата Oculus и Portal, Facebook работи и върху очила с добавена реалност. Според Босуърт тези очила с кодово наименование „Orion“ е възможно да бъдат достъпни още през 2023 година, което за тези, които следят технологичните новини, е същата година, в която се очаква и Apple да пусне AR очила.

 

Facebook също работи върху интерфейс за контрол на очилата посредством мозъка, който би могъл да позволи на потребителите да ги контролират с мислите си.

 

Докладът твърди, че Facebook се надява в крайна сметка да предприеме подобен подход и към Apple със своя хардуер в бъдеще. Освен че разработва своя собствена операционна система, докладът потвърждава информация на Bloomberg и Financial Times от тази година, че Facebook работи върху свои собствени хардуерни чипове, наред с гласовия асистент, за който също се потвърди по-рано тази година.

 

Заслужава да се отбележи, че последният опит на Facebook да създаде собствена операционна система не мина толкова добре, тъй като опитът доведе до нестабилна версия на Android, която беше пусната на телефон, произведен от HTC през 2013 г.

 

Подаването на телефон със софтуер на Facebook бе доста противоречиво, дори преди компанията да бъде опетнена от множеството скандали относно сигурността на личната информация.

 

Точно затова Facebook ще бъде изправена пред тежка битка, за да убеди хората да дадат още един шанс на софтуера ѝ.

 

 

Източник: The Verge

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft